Överskottstyger återvinns till mattor


Maj 14, 2021


De två svenska företagen Eton och Sebou har tillsammans i ett nytt samarbete framställt en unik kollektion handvävda mattor. I stället för att efter avslutat designprocess förvara rullar med överskottstyget så används tygerna i mattor. Varje tygrulle utgörs av mer än    1 000 nya kombinationer av färger och mönster.


Överskottstyger är en mycket vanlig biprodukt hos i stort sett alla klädtillverkare. Tack vare detta samarbete kan tygerna få ett nytt liv och skapa utrymme till ett kreativt och nytänkande sätt där människor tillsammans få skapa tidlösa, unika mattor som är helt återvunna.


Under maj månad 2021 kommer den nya kollektionen att ställas ut på NK i Stockholm. Pop- up ytan kommer att vara tillgänglig den 5-30 maj i ljusgården.

Mattorna finns i två olika storlekar, med de går bra att också måttbeställa på sebou.se.


Faktaruta:


Eton är ett företag som är grundat 1928, i Gånghester, strax utanför Borås. Sedan start har Eton fokuserat på att skapa enkla, snygga bekväma herrskjortor och idag så är Eton ett globalt företag som säljer herrskjortor och accessoarer världen över.


Sebou är ett svenskt företag som med stark karaktär och skandinavisk design kombinerat med kreativitet och hantverk designat, ullmattor som är skapta och knutna för hand i Marocko, tillverkningen av handvävda mattor går flera generationer tillbaka och är en stor del av den marockanska hantverkskulturen.


Källor: Sebou, Eton, NK