Restaurang SPILL i Malmö öppnar nytt


Okt 18, 2021


Konceptet för Restaurang SPILL går ut på att minska matsvinnet genom att servera lunch på råvaror som annars hade slängts. Restaurangen drivs av Erik Andersson Mohlin och Ellinor Lindblom Mohlin, båda har arbetat på Michelinkrogen Daniel Berlin Krog på Österlen. SPILL är idag en populär och prisbelönt lunchrestaurang som har väckt intresse i Sverige och internationellt.


Idag har de en restaurang i Gängtappen i Dockan men avser att öppna nytt i början av 2023 hos Wihlborgs NollCO\2\-certifierat kontorshus i Hyllie, Malmö. I den nya restaurangen kommer det att serveras lunch, men också erbjudas affärslunch och à la carte.


Kvartetten, Wihlborgs tredje kontorshus i Hyllie, är certifierad enligt NollCO\2,\ WELL och Miljöbyggnad Guld. Certifieringen NollCO\2\. Detta innebär att man ska uppnå nettonoll klimatpåverkan över byggnadens hela livscykel, bl a genom att satsa på återbruk. I SPILL:s nya restaurang kommer köket att bestå av utrustning som tillvaratagits från andra fastigheter.


Källa: pressmeddelande